Nyheter

NYHETER


 

Säkerhetskonferens och vårmöte 2024

26-28 januari 2024

Museibanornas Riksorganisation har planerat att 2024 att vårmöte utgår och MRO kommer ha en mer gedigen helg samtidigt som säkerhetskonferens.

Under hela helgen kommer flertalet parallella sessioner ske.


Deltagande middag fredag 225 kr räkfrossa


Ordförandkonferens lördag förmiddag 09:00 

Vi välkomnar alla ordförande och/eller v ordförande att delta på ordförande forum lör morgon antingen digitalt eller på plats. Att delta enbart på ordförandekonferensen är helt kostnadsfritt. 


Försäkringsforum lördag kl 10:45-12:00 antingen på plats eller online, helt kostnadsfritt


Ungdomsforum lör-sön

Kostnad för ungdom 16-25 som deltar på Mro ungdomsforum kostar 600 kr/person (ej inkl middag fredag) inkl fika, lunch lör-sön, konferens, middag lördag. Ungdomarna kommer få formera mycket själva men här finns möjlighet att nätverka, diskutera hur ungdomsverksamhet i förenignar bör se ut, hur får vi fler unga engagerade och vad är de största hindrerna för unga kunna engagera sig.


Säkerhetskonferens lör-sön obl för alla medlemmar som ingår i vår försäkringsuppgörelse

Säkerhetskonferensen pågår kl 11:00 lördag till kl 13:00 söndag, om du går säkerhetskonferensen programmet kan du ej gå andra delar av helgens sessioner. Kostnad säkerhetskonferens 1300 kr/pers (ej inkl middag fredag) inkl fika, lunch lör-sön, konferens, middag lördag (minimum 1 max 2 pers från varje medlemsförening)


Delta lör- sön på utbildning i marknadsföring och workshop om ansvar/styrelsearbete/värvning 

Kostnad lör-söndag övrigt arrangemang 1300 kr/pers (ej inkl middag fredag) inkl fika, lunch lör-sön, konferens, middag lördag kväll. Passen är marknadsföring på lördagen och söndagen erbjuder föreningens arbete och ansvar samt hur blir vi fler. 


Delta delar av helgen ej möjligt för säkerhetskonferensen

Kostnad enbart lördag (ordförandekonferens/försäkringar/marknadsföring) 800 kr/pers, lunch, fika, konferens samt middag lördag kväll (ej säkerhetskonferens)


Kostnad enbart söndag (lunch och workshop om ansvar/styrelsearbete/värvning) 500 kr/pers (ej säkerhetskonferens)


Allt deltagande även de som deltar online ska anmälas på anmälningsblanketten ni finner nedan i slutet av informationen


Ni bokar era rum på Mjölby stadhotell ange Museibanorna eller MRO vid bokning då vi bokat upp större delen av hotellet.

Bokning av rum måste ske senast den 5 januari efter det kommer rummen släppas för annan bokning.

Redan nu kan ni boka rum på Mjölby Stadshotell för detta evenamang, tel +46 (0) 142 150 30 eller mejl mail@mjolbystadshotell.se.


Priser för logi inkl. frukost:
Enkelrum: 1063 kr exkl. moms
Dubbelrum: 1330 kr exkl. moms 


När det gäller rummen så har vi nu 31 enkelrum bokade samt 32 dubbelrum. Dubbelrummen kan nyttjas av en eller två personer. Oavsett antal så kommer debitering av dubbelrumspris ske. Vill man vara garanterad ett enkelrum med enkelrumspris bör man vara ute i god tid med sin bokning. Avbokning av logi kan deltagarna boka av dem fram till 72h innan ankomst, om detta inte sker kommer organisationen bli debiterade och vi kommer i vår tur debitera föreningen som ej avbokat i tid.


Helgen kommer vara lite längre än vanligt och på fredagen träffas de som önskar för gemensam middag (räkfrossa), den kommer sedan åtföljas med ett späckat program hela helgen och vi hoppas få se deltagare från olika delar av era verksamheter. Ni som anmäler er till säkerhetskonferensen kan inte delta på andra aktiviteter som går parallellt med säkerhetskonferensen.


Fredag 26 januari 

19:00 Gemensam middag för alla som anländer inför mötet på lördagmorgon det kommer vara skaldjursbuffé, ni som är allergiker meddela gärna hotellet detta.


Lördag 27 januari

09:00-10:30 Ordförande konferens
För ordförande i MRO:s medlemsföreningar. Vi diskuterar utmaningar och best practice i verksamheterna och nätverkar. Vi önskar att alla funderar på de 3 största utmaningarna i verksamheten så vi kan summera ihop och titta på vad MRO bör arbeta med för sina medlemmar.


10:30 fika 


10:45-12:00 Försäkringar med vår försäkringsanvarige, deltagande digitalt är möjligt.
Anders Jespersson som är MRO:s försäkringsagent uppdaterar de som är försäkringsansvariga i föreningarna om det senaste. Du som går säkerhetskonferensen kan ej delta på denna dragning.


11:00 Säkerhetskonferensen (pågår till söndag kl 13:00)

Här skall man sända minst en deltagare om man ingår i MRO:s försäkringsuppgörelse. Säkerhetskonferensen pågår lör-sön från 11:00 till 13:00 söndag. Du kan inte kombindera detta med andra aktviteter. Verksamheterna skall sända minst 1 person delta och maximalt 2 personer (på gruns av platsbrist). detta håller på till lunch på söndagen. Året konferens kommer erbjuda en komprimerad utbildning i olycksutredning. Vi arbetar för att få detta så verklighetstroget som möjligt och kommer även prata om just olycksutredningens betydelse, hur den genomförs, fakta insamling, skriva en utredarrapport, analys samt praktisk övning.


12:15 Lunch 


Tre parallella pass efter lunch


13:00 Säkerhetskonferensen fortsätter


13:00 Mro ungdomsforum
Vi hoppas ni som medlemmar kommer uppmuntra era yngre medlemmar delta. Vi önskar få våra unga mer delaktiga och det kommer innebära möjligheter att nätverka, ha workshops och diskutera hur våra verksamheter kan attrahera fler unga. Det kommer diskuteras både om internationellt och nationellt utbyte, vilka utmaningar finns med att vara ung i verksamheten och hur skapar vi förutsättnignar för nya unga aktiva. Detta är en del i flera aktiviteter inom MRO kopplat just till långsiktighet och strategier för övereleva som verksamhet.


13:00 Marknadsföring hur arbetar vi med marknadsföring, både traditionellt och modernt via sociala medier.
Vi kommer ha markands- och eventproffs som kommer och håller detta och det sker delvis på engelska. Detta pass riktar sig särksilt till er som är ansvariga för marknadsföring i era verksamheter eller vill lära er mer om marknadsföring för att locka fler besökare eller höja kvaliteten på marknadsföringen. För er som inte deltar på skerhetskonferensen.


Jenny Nunn från Seaton Tramway kommr håll i det här passet kopplat till vad vi identiferar oss som och vad vi marknadsför. Jenny har i 20 år drivit Seaton Tramway och under den tiden har verksamheten haft en mycket lyckad transformation. Verksamheten har flertalet aktiviteter med myckat lyckat resultat.


Denna workshop/föredrag kommer innehålla:

- Arbeta och genomföra evenemang goda och dåliga erfarneheter och vad kan detta generera.

- Sociala medier hur kan vi arbeta med med dessa och vad ger det för effekt.


17:00/17:30 slut för dagen för alla sessioner


19:00 MRO awards med 3 rätters middag glöm inte att nominera till MRO awards


Meny: 

Klassisk skagen på rågbröd serveras med pickladlök, löjrom, citron samt skottsallad.

Grillad oxfilé serveras med tryffelsås, bearnaise, säsongens bönor, småtomater samt rotsaksgratäng

Pavlova serveras med lemoncurd, grädde, färska bär samt chokladsmulor


Söndag 28 januari 3 parallella pass fortsätter.


09:00 Säkerhetskonferensen fortsätter 


09:00 Ungdomsforum fortsätter 


09:00 Att driva en förening vad krväs och hur balanserar vi det med andra krav

För er som vill lära er mer om ansvar, helheten i föreningen och vikten av att finna nya medlemmar och aktiva, nedan tre delar är ett pass. 

  • Styrelsen ansvar och tillstånd 
  • Förening och Ekosystemet
  • Värva medlemmar och behålla dem


13:00 Lunch och efter lunch slutar vi alla för dagen


Anmälan sker till info@museibanorna med följande ifyllda pdf som laddas ner här (det är en ifyllbar pdf)


Vi hoppas detta skall ge något extra till alla våra medlemmar och att så många som möjligt inom olika aktiva områden i verksamheterna kommer kunna delta. 


Välkomna! 

 

Höstmöte med Årsmöte 2023 Böda Skogsjärnväg

22-24 september 2023

Här finner ni årsmöteshandlingar och referat från mötet.

Här hittar ni årsmöteshandlingar för MRO årsmöte 2023

Nyheter från FEDECRAIL 

Fedecrail ger ut updates med jämna mellanrum, det går att sända in material till dessa om man har något specifikt som man önskar dela med andra likvärdiga verksamheter internationellt. Texter och artiklar behöver sändas på engelska till schuette@fedecrail.org.
Update 54

Update 55 

Update 56 

Update 57 

Update 58 ej pub

Update 59 ej pub

Update 60 ej pub

Update 61  ej pub