MRO kort

MRO Kort 

Vad är ett MRO kort?

Mro kort är en förmån som du som aktiv i en MRO föreningen kan få där du får gratis inträde och åktur hos alla MRO:s medlemsföreningar. Det kan finnas lokala avvikelser vid större arrangemang där inte kortet gäller, Kortet ska ha giltigt år och du som innehavare ska kunna visa upp legitimation om de du besöker begär detta. 

MRO kortet är något exklusivt för aktiva i MRO och kan ej erhållas av föreningar eller enskilda som ej är anslutna till MRO som förening. Är din förening associerad medlem i MRO så är inte medlemmarna berättigad till MRO kort.


Det är föreningen som äger och ansvarar för kortet även om det finns en aktivsnamn på det. Det är föreningens ansvar att ha listor och liknande kring de som kvalificerat sig till kort.

Vad du som medlemsförening behöver hålla reda på gällande MRO kort.

1.

Vem får MRO kort?


Kravet är att man ska vara medlem och aktiv i en MRO förening. Den som får kortet ska ha tjänstgjort minst 40h under föregående kalender år. Kortet kan enbart beställas via föreningen och inte av medlemmen själv och korten sänds enbart till angiven ansvarig i föreningen. 

Mro för inga listor över vilka som fått kort eller ej utan detta är helt upp till medlemsföreningen. Första året får man ett plastkort sedan får man en liten klisterlapp som sätts på kortet för att visa man kvalificerat sig för MRO kort.

2.

När ska jag sända en beställning?


Beställning ska vara gjord enligt detta formulär senast 1 mars varje år. Har du inte fått in beställningen i tid kan vi inte garantera att föreningen får några MRO kort eller får vänta innan vi hinner hanetar beställningen. 

3.

Vad gör jag om medlemmen slutar vara aktiv eller tappar bort sitt kort?

När en medlem slutar vara aktiv ska föreningen ta in kortet för att destruera det. Om en medlem tappar bort sitt kort kan det ersättas mot en ersättning av 50 kr, föreningen måste beställa det nya kortet det kan inte medlemmen.

Ansök om era MRO kort här